האם כדאי להמשיך את הקשר????

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 03/01/05 11:10 כב בטבת התשסה

שאלה

שלום לך כבוד הרב, ברצוני לשאול אותך את השאלה משום שנושא זה מטריד אותי די זמן, ראשית כל ברצוני ליידע אותך שאני יצאתי ממערכת יחסים אשר הייתה כשנה, ולצערי הרב הסתיימה, במשך כל 3 שנים הבאות, ההיתי חסומה וההיתי בדיכואנות אשר השפיעו לי על כל מהלך החיים, נאז אותו קשר לא נפתחתי לאף אחד, אף גבר כלל וכלל לא עניין אותיף כן היו לי ידידים אשר היה לי איתם קשר טוב, אך את הקליק ואת ההרגשה האמיתית לו חוויתי, וכעת אני בת שירות, אשר משרתת באזור הצפון וכלל וכלל לא עניין אותי כרגע קשר עם בחור.כבוד הרב אני מספרת לך את כל זה בגלל שכרגע אני מבולבלת ואיני יודעת כלל וכלל מה לעושת, הכרתי בחור, שהוא לא חובש כיפה, הוא מסרתי, שומר שבת ,, כשרות, אך הוא אינו למד במוסד דתי, מהרגע שהתחלתי לדבר עימו הרגשתי שיש לנו איזה מן קשר כזה שהוא מבין אותי ואני מבינה אותו, נראה לי שאותו בחור כן מתעניין בדת, וכן רוצה לחזור לדרך הישר, אך למרבה הצער אני די מבולבלת כי למעש הוא אינו שומר את כל חוקי ההלכה, וזה די מרתיע אותי, מכיוון שאני בחורה דתייה, חונכתי בבית דתי אשר, מקפידים על המצוות קלה כבחמורה, ההיתי מדריכה בבני עקיבא, הרמה הדתית שלי היא מאוד גביהה, וכיצד זה שאפתח קשר אם בחור, שהרמה הרוחנית שלו שאופת לאפס, אני ממש פוחדת שיקרה משהו ביננו, מיכוון שוא כן מתעניין בי,, ואני לא יודעת מה לעשות מקווה שתייעץ לי בנושא.

תשובה

שלום וברכה

אני מבין את הרגשתך. כן, לפעמים מרגישים קשר אמיתי כן ורגשי עם בחור שאינו שייך ממש לעולם הדעות וההשקפה שלך. אני מבין את הקושי האדיר שלך אולם מוטלת עליך משימה כבידה להפסיק את הקשר. כל יום שאת תהיי איתו בקשר יעצים את הקושי בעתיד. כפי שאת כותבת יהיה קשה לכם לנהל מערכת חיים משותפת. נכון, את מרגישה וזה קשה אבל התגברי על כך באמצעות שקול דעת קר ונבון, אין ברירה. לבנות על שינוי ממנו בעתיד הייתי מתקשה להמר.

בברכה
מאיר נהוראי