שאל את הרב

האם יש קשר בין הגאולה לבין לימוד הקבלה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/03 17:10 כח בניסן התשסג

שאלה

בימינו שעם ישראל חוזר לארצו הרבה מאוד יהודים לומדים קבלה. חלקם כמו שצריך וחלק לא כל כך.

האם יש קשר בין הגאולה לבין לימוד הקבלה?

.

תשובה

בס"ד

בודאי שיש קשר. קבלה זו ממש גאולה. ראה את המאמר הבא המסביר את הקשר בין הקבלה לגאולה:

*********

עשרים וארבע אלף תלמידים שהיו לו לרבי עקיבא מתו בין פסח לעצרת בגלל שלא נהגו כבוד זה לזה. הגמרא אומרת שאחרי מותם היה העולם שמם מתורה וכואב על חורבנה. כאב זה התווסף לכאב על הגלות ובית המקדש השני שנחרב באותו דור בגלל שנאת חינם.

הלך רבי עקיבא ולימד תורה לחמישה תלמידים מיוחדים שיתקנו מה שקלקלו הראשונים. רבי שמעון בר יוחאי, רבי יהודה בר אלעאי, רבי מאיר בעל הנס, רבי יוסי ורבי נחמיה. ככל שתלמידים אלו גדלו בתורה כך גדלה בתוכם האהבה והארת הפנים איש לרעהו ולכל העולם. "אוֹר מֻפְלָא". מרוב הארה התגלה דרכם הזוהר הקדוש שבכוחו יהיה אפשר לצאת מהגלות ולבנות את הבית השלישי ברחמים.

כתבו ר' שמעון ובני חבורתו את החכמה הזו בספר הזוהר בצורת משלים ורמזים. כך הבטיחו את מסירת החכמה המיוחדת הזו למיוחדים שבחכמים. שלא יפלו בידי מי שאינו ראוי, ולא ישתמשו בהם קודם זמנם.

ידעו הרומאים שדבריו ותורתו של רבי שמעון בר יוחאי עלולים למוטט את מלכותם, מלכות הרשעה, ורדפו אחריו להורגו. שלוש עשרה שנה התחבאו ר' שמעון בר יוחאי ובנו ר' אלעזר במערה והתעלו בתורה, עד שמת הקיסר והם יכלו לצאת מהמערה וללמד תורה בלי חשש.

בשעה שנפטר קדוש ה' הרשב"י ז"ל יצאה בת קול ואמרה "זה האיש מרעיש הארץ מרגיז הממלכות". כי איש זה גרם בעוצם קדושתו ובלימוד תורתו שתרעש הארץ, שתיפול מלכות הרשעה ושיבנה בית המקדש. (סוף אידרא רבא).

כל תקופת הגלות היה הספר הזה נמצא רק בידי יחידים בודדים ששמרוהו מכל משמר. רק אחרי יותר מאלף ארבע מאות שנים, בדורו של האר"י הקדוש החלה להתגלות מעט חכמת הנסתר הזו, יהודים החלו לעלות לארץ ישראל ונחלש כוחה של הטומאה.

בדורנו זכינו והתחזק הישוב היהודי הרבה יותר, כוחה של הטומאה נחלש עוד ועוד. רבים מאוד רוצים בדורנו להדבק בר' שמעון בר יוחאי ובתורתו. וצריך קדושה וטהרה גדולה על מנת להבין חכמה יקרה זו, ולהביא באמצעותה גאולה לעולם.

כתבות נוספות