האם יש איסור על מגורים לבד

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/06/13 21:30 ח בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

היה לנו דיון, ביני לבין חוזר בתשובה נוסף,

האם יש איסור הלכתי לגבר או לאישה לחיות לבד?

מה המקור?

בתודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

השאלה שצריך לברר כדי לענות, היא מה המטרה של המגורים לבד. באופן עקרוני לא טוב להיות לבד. הגמרא אומרת שהשיעמום מביא לבטלה שמדרדרת את האדם לחטוא.
בנוסף, העובדה שיש לאדם בית משלו שלא נכנסים אליו אנשים אחרים, עלולה לגרום לו להיכשל באיסור ייחוד עם נשים, ואף באיסורי עריות חמורים יותר.

לכן, אם הסיבה היא נוחות בלבד, והאדם משתמש בבית רק לצרכים הבסיסיים (שינה, אכילה, עבודה וכד') - מותר. אם לעומת זאת הבית משמש כמקום לשהייה בו שעות ארוכות שלא לצורך מוגדר, כמקום לחיי זוגיות וכד' - אסור.

אריאל
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן