האם חייבים להיות ברסלבים?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 18/01/06 19:09 יח בטבת התשסו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

שאלתי היא כזאת, אם אני נמשך לחלקים מתורת ר' נחמן מברסלב האם זה אומר זה אומר שאני צריך להיות חסיד ברסלב (עם כל מה שמשתמע מכך...), או שתורת ר' נחמן מיועדת לכולם, ללא השתייכות סקטוריאלית? (כמו חרדי, דתי לאומי, מסורתי וכו'..)והיא פשוט חלק אינטגרלי בעבודת ה'.

תודה!

תשובה

רבי שלמה קרליבך זצ"ל אמר: כל יהודי צריך שיהיו לו שני רבנים. הרב שלו ורבי נחמן.
אני חושב שיש הרבה אמת בתשובה הזו. רבי נחמן לא התכוון להקים חצר חסידית. הוא רצה לתת עצות, חיזוק וסיוע לכל יהודי, יהיה היכן שיהיה, שייך לאן שיהיה שייך.

רבי נחמן הוא של כולם! בלי תנאים!
ארז