שאלה
אולי השאלה שלי תשמע קצת מוזרה ואולי אפילו טיפשית, אבל זה מאוד מטריד אותי..
כבר כמה שנים, בעקבות כלמיני דברים שקרו, יש לי תחושה שיש למילים ומחשבות שלי כוח על טבעי.
לפני כמה שנים, הילד של השכנים שלי היה חולה וההורים שלו לקחו אותו לבי"ח. אח"כ סיפרתי לחברה שלי בתמימות כמה שהם מסכנים וכמה קשה להם וששמרתי על שאר הילדים שלהם כדי לעזור להם. יום אח"כ אבי המשפחה נהרג בתאונת דרכים.
כמה חודשים אח"כ, סיפרתי לחברות שלי על דודה שלי שחולה בסרטן (היא היתה חולה הרבה לפני כן, אבל אף פעם לא כזה סיפרתי לאנשים). יום אח"כ המצב שלה התדרדר בפתאומיות והיא נפטרה.
לפני שנה, חלמתי על אחותי שהיא נפטרה, שלושה חודשים לאחר מכן, זה אכן קרה. היא נפטרה..
לפני כמה שבועות, שמעתי את אימי מדברת בטלפון על הלוויה. במהלך השיחה קלטתי שמדובר בהורה של אחד מהשכנים שלנו, ומייד עלה לי בראש שכן מסויים. בסוף השיחה התברר שצדקתי, אמו של אותו שכן שחשבתי נפטרה..
האם זה מעיד על משהו? האם זה באמת אומר שיש למילים ומחשבות שלי כוח על טבעי? אם כן, מה עלי לעשות??
תודה מראש, זה מאוד מטריד אותי...
תשובה
שלום רב!
לאדם בהחלט יש כוחות שלא תמיד נראים על פני השטח. אמנם אני לא חושב שניתן לו כל כך הרבה כוח כמו שאת מתארת בשאלתך. יש בדבר צירוף מקרים לא רגיל, אך עדיין מדובר בצירוף מקרים לדעתי שלא צריך להסיק ממנו יותר מדי מסקנות. אחת הסיבות לכך היא, שאם היה ניתן לאדם כל כך רבה כוח, ייתכן והוא היה מנצל את הכוח הזה גם לרעה ושלא לצורך.
למילם שלנו יש כוח השפעה. זאת אפשר לראות על פי עולם התפילה שקיים ביהדות. בתפילה אנו משתמשים בכוח הדיבור שלנו ובכך יכולים לגרום לשפע לרדת לעולם. כך גם הברכות על כל דבר שאנו נהנים ממנו. על זה נאמר שקודם שאדם מברך נאמר "לה' הארץ ומלואה" ולאחר הברכה "השמים שמים לה' והארץ נתן לבני אדם". כלומר בכוח הברכות והדיבור אנו מסוגלים לקבל שדברים יהיו שייכים לנו מאת הקב"ה.
בשלב מתקדם יותר יש גם משמעות רבה למחשבות של האדם. ישנם אנשים שמסוגלים לכוון בתפילתם בצורה מיוחדת הידועה לבקיאים בסתרי התורה והתפילה.כמובן שזו מדרגה עליונה יותר ושייכת למספר מצומצם יותר של אנשים. ובאופן כללי ההדרגה ביכולת ההשפעה היא: מעשה דיבור ומחשבה. בתחילה המעשים שלנו הם אלו שיכולים להשפיע. אצל צדיקים יותר גם דיבורם. ויש כאלו שגם בעצם המחשבה יכולים להשפיע ולשנות דברים.
אלו הדברים באופן כללי אך כל אדם צריך להשתדל לחשוב תמיד טוב על עם ישראל ובצורה חיובית גם על עצמו. וככל שאדם מתקדש יותר יש לו אחריות רבה יותר על מחשבותיו ודיבורו.
"רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום"
בברכה
ברק
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם