דתיים חילונים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 27/11/02 15:23 כב בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב.

אני נערה דתיה בת 17.5, וברצוני לדעת מה הרב חושב על המקרה הבא, ומה עלי לעשות בקשר לכך:

לפני מספר ימים פגשתי 3 בנות חילוניות בנות גילי אשר גרות בסמוך אלי בישובנו,

התחלנו לדבר ואיכשהוא התגלגלה השיחה לענייני אמונה, בחירה חפשית, הרע בעולם ועוד מספר נושאים.

לאט לאט מצאתי את עצמי עונה לאותן בנות על המון שאלות בעניינים אלו.

(אני חייבת לציין שמאוד התפעלתי מהרצון שלהן לשמוע, לדעת ולהעמיק בנושאים אלו...)

לאחר שיחה בת שעה וחצי הגענו לנושאי הקבלה והזוהר ביהדות- נושא שאני ממש לא מתמצאת בו, והן התעניינו מדוע לבנות אסור לקרוא בו, והאם מותר לפתוח את ספר הזוהר בצורה טכנית לחלוטין ופשוט לקרוא בו גם אם לא יבינו כלל את הכתוב (בשתי שאלות אלו נתקעתי עם תשובה חלקית מאוד, כלומר, לא בכל השאלות ידעתי להסביר להן מדוע אסורים הדברים...),

אודה מאוד לרב אם יוכל לתת לי מענה בשביל אותן בנות.

ועוד עניין- בשיחה עצמה הבחנתי כי אחת הבנות מושכת לכיוון החזרה בתשובה והיא מוכנה להודות בזה חלקית,נוכחתי גם לדעת כי למשפחתה אין שום קשר ליהדות או אפילו קרבה לדת.

שאלתי היא כזו- מה אני בתור הדמות הדתית היחידה שהיא מכירה, יכולה לעזור לה להתקדם לעבר היעד הזה- חזרה בתשובה,(כשעד עכשיו המלצתי לה על ספרי אמונה ושיחות עם אנשים...)

אני מצטערת על אריכות השאלה, פשוט הנושא מאוד חשוב לי,

חזקו ואמצו!!!

בתודה מראש.

אשמח מאוד אם תתפרסם השאלה באתר.

תשובה

שלום לך

1. אין איסור לקרוא זוהר, השאלה היא מה הן יבינו שנאמר שם, כי זאת יש לדעת, שידיעת הזוהר ב א מ ת, הוא עניין לשנים רבות מאוד של לימוד תורה בנגלה ולאחר מכן גם בנסתר.
וגם מי שכבר בקיא בצד הנגלי, לא תמיד שייך מצד שורש נשמתו ללימוד הצד הנסתר כלל.
2. רצוי לקשר בינה לבין דמות תורנית, תלמיד חכם או תלמידה חכמה, שיפנה אותה למקומות כמו מכון אורה בירושלים.

יישר כח לך

שלום

אייל קרים