דתיים ופוליטיקה

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/07/01 13:37 כו בתמוז התשסא

שאלה

רציתי לדעת מנקודת מבט חילונית, מדוע דתיים מזוהים עם דעות ימניות ואיך הדת קשורה למסירת שטחים. זה מאוד חשוב לי ואודה לכם אם תענו לי!

תשובה

ב"ה
שלומות,
ראשית, אינני חושב שיש קשר בין דת לבין נקיטת עמדה פוליטית במובן המקובל.
יחד עם זאת, האמונה מגדירה את מערכת היחסים שבין היחיד לבין שורה ארוכה של תחומים, ביניהם - תורה ומדינה, דמוקרטויה והלכה כמו גם לגבולות הארץ ומשמעותם
לחיחי האומה.
ברור, שמי שיוצר קשר עם סוגיה ערכית מתוך העמדה האמונית - דתית שלו, ולא מתוך קריאת עיתון, הקשבה לעמדות פוליטיות או תכניות אקטואליה, חש במחוייבות פנימית גדולה יותר כלפי מכלול התחומים הקשורים בתורה ומדינה.
לפיכך, יתכן והעמדות הפוליטיות של הציבור הדתי נובעות ממחוייבות עמוקה הקשורה לעולם האמונות והדעות.
אני מאמין ש"קיצוניות" והדבקות הזו באה לידי ביטוי בשני הצדדים הפוליטיים. גם אנשים שחושבים שמבחינה דתית יש להחזיר שטחים, וכו', עושים זאת "בפנטיות" יתר.
לדבקות הדתית משקל גדול בנכונות למסור את הנפש על הערכים שמאמינים בהם.
כל טוב,
שי