שאלה
שלום,
אני בחור בן 29, דתי לאומי תורני.
אני יוצא מזה כחודשיים עם בחורה בת 24, אשר ניתן להגדירה כדתיה-לייט...
אני מרגיש שיש בינינו פער רוחני מאוד גדול, שמתבטא בעיקר בחוסר בגרות מצידה, היא כלל אינה חושבת להתחתן ולהקים בית, לפחות לא בשנתיים הקרובות.
כמו כן היא מאוד מפונקת, ברמה של בחורה בת 20...
כמו כן ההתנהגות שלה מאוד ליברלית בהמון מישורים... מה שנובע לדעתי מהעובדה שהיא חייתה כל החיים שלה בסביבה של בנים חילוניים או דתיים שהם מאוד לייט, ואין לה כמעט חברות דתיות "רגילות".
מצד שני, היא מוצאת חן בעיניי, ואם היא הייתה משתנה והופכת להיות יותר "ביתית" ובעלת רצונות להקים בית יהודי הייתי מעוניין להיות איתה.
היא אמרה שהיא מוכנה לוותר על להפגש עם ידידים בשבילי, אבל היא עושה את זה מבלי להבין למה להפגש עם ידידים זה לא טוב, ורק בגלל שאני דרשתי את זה.
אני מפחד שהיא מחפשת רק אהבה רומנטית ולא משהו רוחני שמתבטא בהקמת בית המושתת על הערכים היהודיים כמו שאני מעוניין.
השאלה שלי היא האם יש טעם להמשיך ולנסות לגרום לה להבין את הדברים כמוני? האם זה כבר לשנות בן אדם?
ואם כן כדאי להמשיך – כיצד לעשות זאת?
תודה
תשובה
שלום וברכה!
כלל מספר אחד בהקמת משפחה הוא לדעת שאתה מתחתן עם האדם כפי שהוא עכשיו ולא לפתח ציפיות שבמשך הזמן תצליח לשנות את האדם.
נכון שאדם יכול להשתנות והרבה, אך אסור בתכלית האיסור להתחתן רק בהתאם לציפייה זו כי יש גם סבירות שהיא לא תתממש. כל שכן אי אפשר לדרוש מאדם לעשות מעשים ושינויים בלי שהוא מבין למה הוא עושה זאת. בשלב מסוים זה ימאס עליו והוא ימרוד.
עתה חשוב לבד מה עליך לעשות, אתה כבר מספיק מבוגר. אני לא יכול להחליט במקומך במיוחד כאשר שאינני מכיר את הבחורה כלל.
בברכה,
חיים בריסק