דיבור בעת חליצת תפילין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/10/15 01:26 ח בחשון התשעו

שאלה

ערב טוב כבוד הרב,

כאשר אני מסיים להניח תפילין, אני מוריד את התפילין מהראש ומהיד לחלוטין, ומניח אותם על השולחן

בשלב הזה אני ללא שום אביזר על הגוף - משמע הנחת התפילין הסתיימה.

מה שנשאר לעשות זה לקפל את התפילין של היד לתוך האריזה שלו - שהרי השימוש בו נגמר.

שאלתי היא - בשלב הקיפול, תוך כדי שאני מחזיר אותו לקופסה של היד, האם מותר לי לקרוא פרק תהילים או שמא אסור לדבר?

מחדד - התפילין מונח על השולחן, לא על הזרוע, נשאר רק לשים בקוביה ולקפל.

אני יודע שבזמן הנחת התפילין אסור לדבר - אך האם בזמן קיפול התפילין בקופסה ניתן לומר מזמור תהילים? תודה!

תשובה

לשואל שלום רב.
מותר לדבר.
אמירת תהלים בזמן זה היא רעיון מצויין.
בברכה
אפי קיציס