דחיית טבילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/02/06 22:17 יח בשבט התשסו

שאלה

שלום רב,

אני אמורה לטבול הערב, אבל הגעתי באיחור למקווה וגיליתי שהוא סגור עוד לפני הזמן, ניסיתי במקביל לבדוק בעוד מקוואות בת"א, ורציתי לדעת האם מותר לדחות טבילה בגלל כך ביום ?

תשובה

זוהי מח' בפוסקים האם יש מצוות טבילה בזמנה . אנו פוסקים שאכן טבילה בזמנה אינה מצווה . אך משאלתך עולה כי אין כלל ברירה כיון שכל המקוואות סגורים ולכן אין מנוס אלא להמתין למחרת . ישל דעת כי ישנם מקומות שהבלנית זמינה למקרים כאלו וניתן לתאם איתה הגעה בזמן מאוחר יותר .אך למומלץ לתכנן ת הזמן לכתחילה כך שלא תווצר מציאות של דחיית טבילה . אנו רוצים לחנך עצמו שהדבר חשוב מאוד ואנו לא דוחים טבילה ועוד שישנו חשש שזה יהפוך לבחירה של הזוג ויגרום למח' בינהם על עניין זה והדבר צריך להיות מוחזק וברור שעושים את כל ההשתדלות להיות יחד לאחר זמן הריחוק שעברתם. כל טוב ובשורות טובות . מומלץ לעיין בפסקו של מו"ר הרב יובל שרלו על שאלת דחיית טבילה בשל חתונה של חברה טובה בליל טבילה : "להלכה נפסק כי טבילה בזמנה אינה מצווה, ואין מצוה לטבול דווקא בזמן. אף על פי כן, אני מדריך את כל החתנים והכלות לא לדחות טבילה, אפילו במצבים מאוד מאוד קשים. הקפדה זו מעידה הן על החשיבות המרובה שבני הזוג מייחסים להלכה שהם מקפידים עליה, ובמקביל לחשיבות המרובה שבני הזוג מייחסים האחד לשני, ואי רצונם להחמיץ אפילו לילה אחד. למעלה מכך, אפילו אם הבעל במילואים או האישה רחוק מהבית ראוי לטבול, כדי לעשות את כל מה שצריך לעשות מלמטה למעלה. על כן, אני מאוד מציע לטבול ולאחר לחתונה, אם כי כאמור מותר מבחינה הלכתית שלא לנהוג כך