דחוף ענייני נישואין של ממזר...

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 25/01/06 18:35 כה בטבת התשסו

שאלה

האם בן של אדם נשוי ואישה רווקה נקרא ממזר? מה בקשר להלכות נישואין?

תשובה

לשואל היקר שלום.
שאלתך היא שאלה כואבת מאוד, שכן היא קיימת ומציאותית ולא רק תאורטית. מצב בו גבר בוגד באשתו עם אשה אחרת זו מציאות עצובה וחולנית מאוד. כמו כן אשה אשר אינה מבינה שחיי אישות אינם דבר זמין ובשביל הכיף, אלא יצירת קשר אינטימי ועמוק דוקא עם בעל לו היא נישאה כדת משה וישראל, וכתוצאה מכך היא מקיימת יחסים מחוץ למסגרת נישואין.
זהו דבר מעציב מאוד.

אמנם גדרי ממזר לא שייכים כאן, שכן ממזר הוא דוקא ילד שנולד כאשר אשת איש מזנה עם גבר אחר שאינו בעלה, וכאן מדובר על יהודיה רווקה. ולכן אין לו מניעה מבחינה הלכתית להתחתן כמו כל יהודי אחר.
אך לילד זה יהיה פגם בנשמתו- כמו עץ שצמח מזרע קלוקל גם פירותיו יהיו כמותו, כך גם ילד שהזרע ממנו נוצר הוא אינו זרע קדוש, אלא הילד בא מתשמיש הנוגד את ההלכה יתכן ויצא ללא אותה קדושה ורוחניות שיש ביהודי.
ועוד ודאי הוא שהוא בן הנידה, שזה גם דבר הפוגם בנשמתו של הילד.

צר לי על שאלתך...

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL
KARNEI_SHOMRON@INTERMAIL.CO.IL