דחוף לפני סוכות

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/09/02 01:19 יד בתשרי התשסג

שאלה

סליחה על הדחיפות, אך לא ידענו שהשאלה תתעורר כיון שלא היתה לנו סוכה, ועכשיו יש...

לעצם השאלה: האם רק המצטער פטור מן הסוכה (לעניין שינה בה) או גם מי שאשתו מצטערת לישון לבד ואין אפשרות שתישן בסוכה, פטור?

נשמח לקבל (אם אפשר) תשובה לפני החג.

שבת שלום, חג שמח וגמר חתימה טובה!

נ.ב. ברשות הרב, בבקשה, השאלה נשלחת לרב נוסף על מנת לקבל תשובה בזמן.

תשובה

ב"ה

שלומות,

קשה לי לענות על שאלתך. אומנם הרמ"א כתב בסימן תרלט שכיון שחובת סוכה היא כדרך שדר כל השנה ולכן : "ובמקום שלא יוכל לישון עם אשתו פטור"
אומנם במשנה ברורה הביא דעת הגר"א שחלוק. יש התייחסות מפורשת שמי שעליו לקיים מצוות עונה יוכל שלא לישון בסוכה וודאי אם חל ליל טבילה.

בברכה,

שי