דחוף ביותר!!!

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 27/11/03 05:19 ב בכסלו התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום רב, הייתי רוצה בבקשה לקבל את הסיבות מדוע אסור להדליק אור בשבת (מההתחלה )!

ועוד שאלה האם ישנו איסור בכך שאנשים למשל עושים בפסח לחם מקמח מצה בפסח האם זה לא מוריד מערך הדין לא לאכול לחם בפסח?

בתודה רבה רבה רבה

תשובה

בס"ד

פסוק מפורש בתורה "לא תבערו אש בכל מושבותיכם .." שמות ל"ה,ג תעיין שם במפרשים.
האור מסמל את היצירה האנושית בעולם הגמרא מספרת על האדם הראשון שיצר אש על ידי אבנים. האש משמשת לאור חמום בשול היא הכח היצירה האנושית וביום השבת שבו אנו שובתים אנו משביתים את סמל היצירה האש.

לגבי שאלתך השניה לדעתי לא טוב לעשות לחם ממש מקמח מצה גם בגלל מראית עין וגם בתחושה למרות שהלכתית אני לא יודע על זה איסור. אולם ראוי להתרחק מזה ולהבחין בין מצה ללחם לא רק במרכיבים אלא גם בצורה
בברכה
מאיר נהוראי