שאל את הרב

דחוף ביותר - מסיבת סיום קורס במקום לא כשר.

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/09/10 14:36 ה בתשרי התשעא

שאלה

אי"ה ביום שלישי הבא תתקיים מסיבה לסיום קורס ארוך ומשמעותי בשבילי.

הקבוצה מורכבת רובה מחילונים, מקור לתקלות פה ושם במהלך הקורס. בסך הכל היתה השתדלות יפה מצידם להתחשב בנו בנושאים של שבת וכשרות.

המסיבה תהיה במועדון בתל אביב, בלי תעודת הכשר (פתוח בשבת).

אני יודעת שיש בעיה עם האווירה שתהיה שם וכמובן עם הכשרות.

האם יש דרך להתיר השתתפות כלשהי באירוע?

זה מאוד מאוד חשוב להם וגם אני מאוד רוצה לבוא ולכבד את מי שהשקיעו בי בחודשים האחרונים כל כך הרבה.

[אין אפשרות להזיז את האירוע - הם כבר שכרו את המועדון וגם מדובר בעשרות משתתפים]

תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
אני מניח שהקורס הוא אזרחי. בצבא זה קצת שונה.
השאלה איננה הלכתית. הרי את אינך עוברת עבירה (ברור שלא תאכלי שם), ולא תשתתפי בריקודים. השאלה היא יותר בתחום ההנהגה והיא נוגעת בהבטים חברתיים. לכן אתן כמה קוים מנחים לדעתי.
אנו חיים בחברה שיש לנו בה חברים חילוניים. דעתי היא שלא כדאי להתנתק. צריך לשאוף להתחשבות מירבית. צריך להסביר להם את החשיבות של הכשרות בעינינו ועד כמה אירועים כאלה קשים לנו. אבל אם אחרי הכל זה לא הסתדר, עדיף לא להתנתק. (אינני מדבר על מצב שבו זה נעשה דווקא, בקנטרנות, אלא על מסיבה שתוכננה בלי מחשבה.) יחד עם זה צריך להביע את מחאתך על כך שהמקום לא כשר ואינך יכולה לאכול וכו'.
כמובן שכל זה תלוי מהו תוכן המסיבה. אם יש שם הופעה של סטנדאפ מלא גסויות למשל, ברור שאין להשתתף. ברור שבן לא יכול להיות בהופעה של זמרת וכד'. אבל אם התוכן הוא נאומי סיכום של הקורס, ואח"כ הופעה או ריקודים, אפשר להיות בחלק המשמעותי, ואח"כ ללכת.
אקווה שעניתי.
בברכה
אפי קיציס

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות