גרימת נזק לרכב

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 16/07/01 12:54 כה בתמוז התשסא

שאלה

בנסיעה לאחור ברכבי פגעתי וגרמתי נזק לרכב אחר. חיכיתי כעשר דקות ברכב כדי לפגוש את בעל הרכב ולמסור לו את פרטי הביטוח שלי.משלא הגיע , יצאתי מרכבי כדי להביא עט ולרשום את פרטי, אך כאשר חזרתי לאחר מספר דקות ,ראיתי את הרכב נוסע ולא הספקתי לעצור אותו.

מה עלי לעשות?

חשבתי לתרום סכום כסף לצדקה.

תשובה

רפי שלום
מצורת הצגת הדברים משתמע שאפשר לפרש את המציאות כאילו אותואדם שפגעת בו מחל על הנזק שהרי היה יכול באותהמידה להשאיר לך פתק עם הפרטים שלו או לרשום את הפרטים של הרכב שלך ואיכשהו ליצור עמך קשר. ועל כן נראה ששורת הדין היא שאתהפטור מהלשבי אמנם טוב תעשה אם תוכל לברר איכשהו בסביבה הקרובה מי הוא אותו אדם ותיצור עמו קשר אך כמובן זהו מלפנים משורת הדין ומשורת הדין מתבאר לכאורה כי הלה מחל לך
בברכה נאמנה
הרב אורן