גערטאל

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/07/06 18:56 טז בתמוז התשסו

שאלה

בסיעתא דשמיה.

כבוד הרב אני יחלק את השאלה שלי לשתיים א)האם הגומי בתחתונים מספיק בתור חציצה או שיש לשים "גערטאל"?

ב)אם הגומי לא מספיק ויש לשים "גערטאל" האם אני צריך לשים גם כשיש חגורה?

תודה מראש!

יעקב.

תשובה

גומי בתחתונים מספיק בתור חציצה בין הלב לערווה, ובוודאי חגורה שבמכנסיים. יהודי מזרח אירופה הנוהגים מנהגי החסידות, נהגו להוסיף חגורה מיוחדת, כדי לשנות משהו בלבוש במיוחד לצורך התפילה, כפי שמסופר בגמרא במסכת ברכות: "רב יהודה הוה מציין נפשיה (בגד מיוחד לכבוד התפילה) והדר מצלי (ורק אח"כ היה מתפלל)