גניבות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 21/06/05 17:13 יד בסיון התשסה

שאלה

אני תלמיד כיתה יא בישיבה התיכונית טבריה בכיתתי יש תלמיד אשר יום אחד תפסתי אותו מחטט בתיקם של תלמידים ובארנקים שלהם השאלה שלי היא:

האם מותר לי להגיד לתלמידי הכיתה להיזהר מתוך צורך שזה יעזור גם להם שלא ייגנבו דבריהם ואני בתוכם או שעדיף לי לשמור בליבי מתוך חשש לשון הרע?

תשובה

שלום וברכה

מצוה גדולה מוטלת עליך להודיע באופן כללי על חשש של בעית רכוש ולכן אין להשאיר תיקים.אל תזכיר את שמו בשלב זה. במקביל, במידה ויש חשש סביר של חשד על אותו בחור עליך לדווח על כך להנהלת בית הספר שיטפלו בבעיה באופן מקצועי ובכך תצא ידי חובתך

בברכה
מאיר נהוראי