גילוח בספירת העומר

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 18/04/05 23:12 ט בניסן התשסה

שאלה

שלום!

ישנם עבודי ציבור רבים שמחייבים אותם לבוא מגולחים כל יום לעבודה מה ניתן לעשות בימים המתקרבים עלינו לטובה כמו חול המועד והעומר

האם יש היתר?

תשובה

שלום וברכה

העובדה המתוארת בשאלה, שעובדים רבים מחוייבים להתגלח גם בזמן שהדבר אסור על פי הדין או המנהג, מקוממת. במדינה יהודית ראוי לנהוג על פי דיני ומנהגי ישראל, ולא לחייב עובדים להתגלח כשהדבר אינו נהוג.

אם אפשר, ראוי לנהוג בגאוה על פי הדין והמנהג, ולא להתגלח בחול המועד (לנוהגים כן), ולא להתגלח בימים בהם נוהגים כך בספירת העומר.

אם הדבר בלתי אפשרי, לא גזרו ולא נהגו במקום הפסד, ומותר להתגלח.
ברם, אין ההיתר גורף לימים בהם אין בדבר הכרח מבחינת העבודה.