גיור

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 20/08/08 21:24 יט באב התשסח

שאלה

שלום, אני כרגע עוברת קורס גיור מטעם הצבא ובסוף הקורס אני אצטרך לבחור לי שם נוסף יהודי.

רציתי לדעת מה השם שהכי מתאים לי לבחור בסוף הקורס?

תודה מראש.

תשובה

שלום ויקי,

שאלתך הגיעה אלי בדיוק לפני שבת שהתארחו אצלנו שני בחורים מ"נתיב". מאוד התרשמנו מהרצינות שלהם וממה שסיפרו על התוכנית שלכם.
ובקשר לשאלתך – בחירת שם היא גם הזדמנות מיוחדת, גם אחריות וגם רגע של שמחה. רובנו לא זוכים לבחור את השם שלנו, מעטים משנים או מוסיפים לשם שקבלו מההורים.
מצד אחד, השם הפרטי קשור לעצמיות שלנו, למשהו מהמהות של עצם הקיום, של הנפש – על כן יש להתייחס אל הבחירה מתוך חיפוש הקשור למקום פנימי מאוד* מצד שני, אין בבחירת שם מסודות המיסטיקה, ולא צריך ידיעה בקבלה וכדומה, אלא אם מדובר אולי במצב מיוחד כמו במחלה קשה - לא עלינו.
אני אציע לך כמה כיוונים למחשבה שתוכלי לבחור ביניהם:
א. אפשר לבחור שם הדומה לשם הלועזי שלך בצליל או במשמעות. אלא שהשם ויקי או ויקטוריה קשור למשמעות השייכת לתרבות אחרת - ברוסית זה קשור ל"ניצחון" על מישהו אחר – מה שממש לא שייך לאישה יהודיה. זה בוודאי לא חלק משאיפתנו האישיות וממהות הנפש להיות תמיד המנצח – זה באמת שייך לרוסיה. השאלה היא - מה המשמעות הפנימית שלך בחלומותייך או בשאיפתך להיות במצב של התעלות או של שליטה. למשל, השם "שרה" קשורה לשררה או לשליטה על המידות ועל השאיפה לבניין בית של משפחה או של העם. שם מיוחד יכול להיות "פליאה", שם הקשור לדבר לא שיגרתי, אפילו ניסי, מעל ומעבר למציאות המקובלת.
ב. אפשרות אחרת היא לבדוק דמיות שלנשים בתנ"ך, בתלמוד, בהיסטוריה היהודית או אפילו החיות היום, דמויות שעם אישיותן הרוחנית או הערכית מוסרית את מזדהה באופן אישי, את היית רוצה להידמות להן, לבנות את חייך כאן בישראל כמו שהן בנו את חייהן.
ג. עוד אפשרות חשובה היא לבחור בשם של אישה מהמשפחה בדורות הקודמים. אורחי שבת שלנו סיפרו שישנם רבים בתוכנית שלך שחלק מהמשפחה הוא יהודי על אף שהם חייבים להתגייר. אם זה נכון אצלך, אזי יכול להיות שיש אישה צדיקה או בעלת כוחות או מידות מיוחדים או אפילו מישהי שניספה בשואה או שרצתה לעלות ארצה ולא הצליחה שיש להחיות את שמה ולהיות ההמשך שלה כאן בישראל בחיים החדשים שלך.
אם תבחרי שם מתוך אחד הכיוונים האלו או שתתלבטי בין כמה אפשרויות ותרצי להתייעץ עוד, אשמח להיות בקשר.
והעיקר – אחרי שתבחרי שם חשוב לעשות סעודה עם ידידים ותלמדו תורה ביחד ותגידו דברי תורה והתעוררות הנפש (גם על משמעות השם עצמו וגם על דברים אחרים כפי שתרצו). תגידו יחד כמה פרקי תהילים שאת אוהבת.
ברכה על המשך דרכך, דוב ברקוביץ