גזל?

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 28/01/07 21:29 ט בשבט התשסז

שאלה

שלום לרב.

אני פעם הלכתי לחנות צילום ואמרו לי ש10 ש"ח שלי מזויף. עכשיו אני לא הייתי בטוח אז רציתי לשאול מישהו. אבל אני השתמשתי בכסף הזה לנסיעות באוטובוס (בטעות).אז מה לעשות עכשיו? האם אני צריך להחזיר כסף? הרי כמעט בטוח שחברת האוטובוסים תשתמש בו גם אם הוא מזוייף

תשובה

אסור להמשיך להשתמש בכסף המזויף,גם אם קבלת מאחרים את הכסף(חו'מ רכח סעיף ו') בדיעבד היות וישנו ספק האם המטבע אכן מזויף וכן לא נגרם הפסד לחברה(לדעתי הם ישתמשו בכסף-מחוסר ידיעה) אין צורך לפצות אותם.

הרב בר-אלי