גזל צה''ל = המדינה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/06/06 19:55 יז בסיון התשסו

שאלה

שלום לרב.

שאלה: קבוצת חיילים עתידה לירות לשם אימון במטווח. גם אני חייל שמחזיק נשק צה"לי מחסנית אחת, וברצוני להצטרף לאימון ירי עם אותם חיילים. האם מותר לי לירות את כל המחסנית שלי ואח"כ למלא לעצמי את המחסנית שוב או שזה נחשב גזל צה"ל? (הערה: אינני לוחם, אבל כל מספר חודשים אני מחוייב לירות 5 כדורים לריענון)

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,
אם מדובר בירי לשם הכיף, בוודאי אסור. אם אתה אכן זקוק לידי זה כדי לשמור על כשירות מבצעית לשם מילוי תפקידך הבטחוני, הדבר נראה בעיני סביר ומותר. כל זאת בהנחה שמדובר בהזדמנות חד פעמי ולא שבאופן שגרתי ותדיר תצא למיטווחים עצמאיים ותמלא את המחסנית שוב ושוב.
אגב, לא ברור לי מי היא אותה קבוצת חיילים, אולם חשוב ביותר לוודא שהאימון שלהם נעשה במסגרת נהלים תקינים ומסודרים מכל בחינות החוק והבטיחות.
בברכה,
רונן לוביץ