גודל הכיפה

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/07/01 19:34 כח בתמוז התשסא

שאלה

שלום

רציתי לברר אחת ולתמיד, ע"מ שאדע ואקיים, מהו גודל הכיפה שאני צריך לחבוש לראשי.

תודה מ"ראש"

אלעד

תשובה

ב"ה

אלעד,

ברכות שמיים מעל.

גודל הכיפה הוא שיראה מכל צידי הראש. אבל, צריך לזכור שהעיקר בלבישת כיפה כרוך בכך שאנו מבטאים את השתייכותנו לציבור שומרי תורה ומצוות. כך מתייחסים אלינו כל רואינו. אין לי ספק שלגודל הכיפה משמעות רבה ולכן יש לגודל הכיפה משמעות הגדולה מהרבה מעצם התשובה ההלכתית הפשוטה.
גם לדוגמא שעל הכיפה, לצבעים, לסוג הסריגה יש משמעות רוחנית המביאה לידי ביטוי את סוג ההשתייכות הדתית שלך. לכן, אם חשבת שהתשובה נוגעת רק לגודל - עליך לחשוב לא רק באיזה גודל הכיפה שאתה לובש אלא מה היא מבטאת.
והעיקר, שנזכור שמעבר לעניין ההשתייכות, לבישת הכיפה נועדה להגביר את יראת השמיים ולזכור מה למעלה ממך!

כל טוב,

שי