גברים ונשים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 19/12/03 02:43 כד בכסלו התשסד

שאלה

מדוע האשה והגבר אינם שווים במצוות ובהלכה ומהם ההבדלים בניהם?

תשובה

שלום וברכה
בין האיש והאישה קיימים הבדלים בקיום מצוות כיון שקיימים הבדלים בין הגבר והאשה , הן הבדלים פיזיים והן הבדלים נפשיים. וכיון שהתורה היא הביטוי של עולמנו הפנימי אזי הבדל בעולם זה ,יוצר הבדלים גם בהלכה, אך יש לדעת שזה לא אומר שיש אי שוויון ועליונות של אחד אל השני כי לא כל הבדל פירושו אי שוויון. למשל בצבא יש הבדלים בין חיל רגלים לחיל שריון וכל חייל מתאים לתפקיד אחר ועליהם לזכור שיש ביניהם לא תחרות אלא השלמה כי אי אפשר בלי שריון וגם אי אפשר בלי חיל רגלים וצריך את שניהם עם ההבדלים ביניהם – כך גבר ואשה אינם זהים אלא יש ביניהם הבדלים וביחד הם יוצרים אנושות שלמה וטובה. אך חלילה לטשטש את ההבדלים בין גברים לנשים אלא כל אחד מבצע את תפקידו והם משלימים זה את זו. וכיון שישנם הבדלים לכן יש גם חיובים שונים של מצוות על הגבר ועל האשה, בלי לפגוע בחשיבות ובתפקיד של כל אחד.
בברכה
אלישע פיקסלר.