גאווה..

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 16/06/06 12:00 כ בסיון התשסו

שאלה

אם בנאדם שמח במשו שהוא עשה או הצליח והוא רוצה להתגאות בזה בכל זאת הוא השקיע...לדוג' חרשתי לבגרות וקיבלתי 100 סופי או עשיתי מטבח חדש והשקעתי בטירוף ואני רוצה להראות לחברותי...האם זאת גאווה יתרה?והאם הגאווה הזאת יכולה לגרום לך להיכשל או לא להצליח בדברים אחרים?אם כן איך?...

תודה רבה!

חייייייייים שמחים בריאים ומאושרים!

ורקקקקקקק טוב!!!

חירות...

תשובה

חירות שלום רב,
אך טבעי הוא שאדם רוצה לחלוק הצלחותיו עם חבריו, והדבר איננו בהכרח בגדר גאווה אסורה. הכל תלוי בדרך, במטרה ובמידה שבה הדברים נעשים. אם את מראה לחברות את המטבח החדש מתוך התפארות עצמית בכשרונות ובהישגים שלך, וכוונתך ללהדגיש כמה את מוצלחת, הרי זו גאוה אסורה. אולם אם את מספרת כמה התאמצת, ואיזו סיעתא דשמיא היתה לך ומה גדולה שמחתך, והכל באופן שאינו גורם נחיתות וחלישות הדעת לחברותיך, אין בדבר פסול. לא בכדי אנו קוראים לענייני ההתנהגות ותכונות האופי "מידות". הרבה תלוי במינון ובמידה, והרבה תלוי בסגנון ובמטרה של הדברים.
בברכה,
רונן לוביץ