גאווה בזמן נתינת צדקה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/01/05 17:41 כד בטבת התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני מודע לחשיבות הרבה של מצוות הצדקה ובאמת משתדל לקיים אותה אך מצד שני אני מפחד מאוד מתחושת גאווה שיכולה להתלוות בזמן מתן הצדקה..דבר זה בהחלט מעציב אותי שאם כן אין טעם לנתינה בכלל לא כן? כמו כן ארצה לשאול האם ניתן לתת צדקה ומעשר כאשר חשבון העו"ש נמצא במינוס?

תשובה

שלום וברכה

זה עתה סיימנו את וידוי המעשר בפסח. הוידוי יש בו הצהרה על נתינה והתורה בקשה מאיתנו שנצהיר שעשינו כדת וכדין את מצות המעשר ובמיוחד את מצות מעשר עני. יש בוידוי זה משהו לא נעים בכך שאנו מגישים דו"ח כמה שאנחנו טובים אבל ירדה התורה לסוף דעתו של האדם ויצרה מערכת שתאלץ אותו לעמוד בנסיון של מצות הצדקה.(עיין בפרושו של אברבנאל) לכן, אם יש בך תחושת גאוה שאתה עומד במשימה אין זה מבטל את המצוה. השתדל להמיר את תחושת הגאוה בתחושת סיפוק רוחני.
יש צורך לתת צדקה גם כאשר אתה במינוס כמובן הפעל שקול דעת

בברכה
מאיר נהוראי