בשר וחלב

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 05/05/08 22:04 ל בניסן התשסח

שאלה

האם ניתן להפוך סט סכו"ם ששימש בעבר כחלבי, אך לא נעשה בו שימוש כלל כבר למעלה מחמש שנים , לבשרי?

תשובה

כעקרון ניתן להפוך סכו"ם חלבי לבשרי על ידי הגעלה. אמנם יש גזירה שלא להגעיל לכתחילה על מנת לשנות מחלבי לבשרי או להיפך.
העצה הטובה היא להגעיל לפני פסח לצורך פסח, הגעלה שלכל הדעות מותרת, ואז כבר לנצל הגעלה זו לשנות מחלבי לבשרי באופן קבוע.
אם זקוקים לסכו"ם ולחכות עד פסח הבא זה זמן ארוך מדי, ומאחר ובכלים אלה לא השתמשו למעלה משנה, אפשר להסתמך על המתירים להגעיל ולשנות את השימוש באופן קבוע. הגעלה זו צריכה להתבצע כמו ההגעלה לפני פסח.