בשר ודגים

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 09/02/06 13:50 יא בשבט התשסו

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

האם מותר לשתות קודם מרק עוף ואח"כ לאכול דג?

ענה נמק תשובתך.

תודה...

תשובה

לשואל היקר שלום.
חז''ל גילו לנו שאכילת בשר או עוף ודגים יחד גורמת למחלות והביאו כלל האומר "חמירא סכנתא מאיסורא" כלומר חמור יותר דבר שיש בו סכנה מאשר דבר האסור הלכתית.
אך כל זה כאמור דוקא אם אוכלים את העוף והדגים יחד, אך אם אוכלים אותם בנפרד- מותר אם מקפידים על מספר דברים- יאכל חתיכת פת או שאר דברים שאינם נדבקים בשיניים, על מנת שיצאו שאריות הדג מפיו. כמו כן ישתה מעט משקה על מנת לסלק את שאריות המאכל ולבסוף אם נגע במאכל בידיו- ישטוף את ידיו על מנת לסלק את השמנונית הדבוקה בידיו.
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il