ברסלב

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 03/04/06 15:30 ה בניסן התשסו

שאלה

בעזרת ה'

1 למה צריך לסוע לאומן הרי לא צריך לצאת מהארץ ?

2 תמיד אני מנסה להתבודד וכמעט אף פעם לא מצליח

על מה לדבר ?

3 שמעתי שצריך לנגן בהתבודדות איזה מנגינות ועל איזה כלי עדיף מבין חלילית גיטרה קלרינט דרבוקה מפוחית ?

4 אפשר כמה עצות לחיזוק בהתבודדות ?

תודה

תשובה

לגבי הנסיעה לאומן: מובא באחד מגדולי הפוסקים ה"שדי חמד" (מערכת ישראל אות א'): "מותר לצאת מארץ ישראל לחו"ל להשתטח על קברי צדיקים, מצד שהיא מצווה רבה". וכן מובא גם במשנה ברורה (סימן תקס"ח סעיף י' שערי תשובה סעיף קטן כ' דיבור המתחיל "בהליכה"): "בשם "פרי הארץ" - אף אם יושב בארץ ישראל ונפשו איוותה להשתטח על קברי צדיקים בחו"ל - שרי לילך אדעתא לחזור (מותר ללכת על מנת לחזור".

אם אדם חולה מאוד ויש איזה פרופסור גדול בארה"ב שצריך הרבה כסף לנסוע אליו להתרפא והוא מומחה בעל שם עולמי - אז בוודאי לא הייתה מתעוררת השאלה: "האם לנסוע לחו"ל או לא לנסוע". ברור שאני חייב לנסוע. אני הרי חייב להציל את חיי.
ובכן על זה הרי בדיוק מדובר כאן - ישנו פרופסור גדול, פרופסור של כל מחלות הנפש הקשות שאנו חולים בהן – ייאוש, עצבות, גאווה, ריקנות, שעמום, שטחיות, בדידות. והוא מבטיח לטפל, ולעשות ניתוח פרטי לכל אחד, אז ודאי שאנו צריכים למהר ולהגיע לשם.

לגבי התבודדות - יש הרבה עצות לחיזוק. אפשר להיכנס לאתר שלנו: www.levhadvarim.com ולראות שם מאמרים בנושא התבודדות. אנחנו גם שולחים חוברת הדרכה להתבודדות לכל מי שמעוניין.

בהצלחה
ארז