ברכת כהנים ומודים למי שאיחר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/03 14:43 יט בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב

יש לי שאלה שמציקה לי כבר כמה פעמיים אני מידי פעם לא מגיע בזמן לתפילה ושאני מגיע ומתחיל להתפלל הציבור שמונה עשרה.

השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות במודים דרבנן לקום או לא?

וכן בברכת כהנים?

האם התשובה קשורה לאיפה שאני נמצא בתפילה.

אם תוכל לענות לי כמה שיותר מהר אשמח

תשובה

בס"ד

** אם אתה נמצא [באמצע תפילת י"ח] לפני שאמרת את ה"יהיו לרצון הראשון" - אתה לא מפסיק לכלום. רק שותק כשאומרים את "ברכת כהנים" וממשיך בתפילתך כשהם מסיימים. ב"מודים" אינך עושה דבר.

** אם אתה נמצא [אחרי יהיו לרצון הראשון] לפני השני. - תענה "אמן" שבברכת כהנים אבל לא ברוך הוא וברוך שמו.

** אם אתה נמצא [בקריאת שמע ובברכותיה] והם נמצאים ב"מודים דרבנן" או ב"ברכת כהנים". אתה צריך לעמוד להקשיב בשתיקה לברכת כהנים, לא לענות "אמן" או לענות "ברוך הוא וברוך שמו".
ב"מודים דרבנן" אתה צריך לעמוד, לכרוע עם הציבור ולומר רק את המילים "מודים אנחנו לך".

** אם אתה נמצא [בין "ברוך שאמר" ל"ישתבח"]. והם נמצאים ב"מודים דרבנן" או ב"ברכת כהנים". אתה צריך לעמוד להקשיב בשתיקה לברכת כהנים, לענות "אמן" ולא לענות "ברוך הוא וברוך שמו".
ב"מודים דרבנן" אתה צריך לעמוד, לכרוע עם הציבור ולומר רק את המילים "מודים אנחנו לך".

** אם אתה נמצא לפני ברוך שאמר או אחרי תפילת י"ח לחש - אמור את כל תפילת "מודים". וענה גם "אמן" וגם "ברוך הוא וברוך שמו" בכל מקום שבו אתה נמצא.

בהצלחה