ברכת הגומל - דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/07/02 11:46 כג בתמוז התשסב

שאלה

במוצא"שש האחרון נסעתי בכביש ירושלים ת"א ישבתי במושב האחורי באמצעו ולא היתה חגורה למושב הנ"ל כך שלא הייתי חגורה. בקטע מסויים היה פקקון לאחר סיבוב. הנהג לא ראה את האוטו שלפניו ונעצר שבריר שניה לפני שנתקע באוטו שלפניו. כך שאם היה נתקע בו אז ... שאלתי היא האם עליי לברך הגומל? וכן אם עליי לברך הגומל אז עד מתי מותר לי לברך הגומל?

תשובה

שלום לשואל,
להלכה נפסק שארבעה הם הצריכים לברך הגומל:יורדי הים,הולכי מדברות,חולה שנתרפא,היוצא מבית האסורים.
האשכנזים נהגו לברך גם על מי שנעשה לו נס מלבד ארבעת המקרים הנ"ל.והספרדים לא נהגו לברך אלא על אותם ארבעת המקרים בלבד.
בכל אופן במקרה שלך אינך חייב לברך, אלא אם ח"ו היתה התנגשות של ממש ואתה אשכנזי כי אז היית מתחייב בברכה,וכאמור הספרדים במקרה זה אינם מברכים.

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני