ברכות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 11/11/06 20:26 כ בחשון התשסז

שאלה

אם לא ברכתי על מאכל לפני שאכלתי אותו אני יכולה לברך ברכה אחרונה? וגם אם לא נטלתי ידיים לפני אכילת לחם האם אפשר לברך ברכה אחרונה?

תדוה

תשובה

התשובה לשתי השאלות היא חיובית. יש לברך ברכה אחרונה גם אם לא ברכת ברכה ראשונה, ובמיוחד על אכילת לחם שהברכה האחרונה – ברכת המזון - היא מן התורה.
אמנם, אם נזכרת בעובדה שלא נטלת ידים על לחם לפני סיום אכילת הלחם צריך ליטול ידיים לפני המשך האכילה. כמו כן אם נזכרת שלא ברכת ברכה ראשונה לפני סיום האכילה יש לברך לפני המשך האכילה.