ברכות השחר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/01/20 15:30 כג בטבת התשפ

שאלה

כבוד הרב, אני ב"ה זכיתי להתפלל ברכות השחר. אני אומרת ברוך שאמר ואז אני מתחילה את קריאת שמע מ"אהבת עולם" זה בסדר? תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אשריך שזכית

לכתחילה, טוב שתתפללי שחרית ומנחה בכל יום, כדעת רוב הפוסקים. ואם התפללת תפילה אחת, יצאת ידי חובה , ובשעת הדחק את יכולה לסמוך על ברכות התורה וברכות השחר. ואשה שטרודה בטיפול בילדיה, רשאית לצאת לכתחילה בברכות התורה והשחר. בכל אופן גם אשה שמתפללת תפילת שמונה עשרה, צריכה לברך את ברכות התורה וברכות השחר (להלן ו, א, 1; ז, ג, 3).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה תפילת נשים מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן