ברכות השחר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 23/10/18 16:40 יד בחשון התשעט

שאלה

שלום רב!

שחכתי לומר ברכות השחר והתורה ונזכרתי שלא אמרתי רק בסוף תפילת עמידה מה עושים במצב כזה?

ואני בדר"כ קם מוקדם כשעוד חשוך בסביבות 5 בבוקר האם אני יכול להגיד ברכות השחר או שצריך לחכות? ואם כן אז כמה זמן?

תודה רבה אתם מאוד עוזרים לי!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

1. לאחר התפילה אתה יכול לברך את ברכות השחר חוץ מברכת "אלוהי נשמה", ו"על נטילת ידיים" (אם לא בירכת בבית לפני התפילה).

אך את ברכות התורה אינך צריך לברך כי כבר יצא ידי חובה בברכת "אהבת עולם".

2. אין מניעה לומר את ברכות השחר וברכות התורה מוקדם - גם לפני עמוד השחר כי זמנם מתחיל בחצות הלילה.

ולהלן מקור התשובה מספר פניני הלכה תפילה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ואני מייעץ לך ללמוד את הספר כולו באתר ישיבה ו"מי ייתן מציון ישועת ישראל"

http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=410

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן