ברכה של אימא לילדים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/10/02 22:42 א בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

אימא שלי מברכת את כל הילדים בזמן הדלקת נרות של שבת

האם תוכל להנחות אותי איזו תפילה יש לומר והאם יש זמנים נוספים שאימא צריכה להתפלל על ילדיה?

תשובה

שלום לך ,

אמך נוהגת כמנהג אמותינו מאז ומעולם , שרה אמנו הדליקה נרות והתפללה וכן נהוג מאז ועד הנה.

וכן כתב המשנה ברורה בשולחן ערוך או"ח סימן רסג

" ואיתא בש"ס דזוכה עבור זה לבנים תלמידי חכמים דכתיב כי נר מצוה ותורה אור ע"י נר מצוה דשבת בא אור דתורה ולכך ראוי שתתפלל האשה אחר שתגמור ההדלקה והברכה שיתן לה הקב"ה בנים זכרים מאירים בתורה".
יש בסידורים נוסחי תפילה והנה שנים מהם :
לאחר שהדלקת וברכת על ההדלקה תאמרי את התפילוה הבאה :

" יְהִי רָצוֹן מִלִּפָנֶיךָ יְ' א-ֱלֹקַי א-ֱלֹקֵי יִשְׂרָאֵל, שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתֵינוּ הַקְּדוֹשִׁים יַעֲמֹד לִי וּלְבַעֲלִי וּלְבָנַי וְלִבְנוֹתַי וּלְכָל בְּנֵי בֵיתֵנוּ, וּבִזְכוּת מִצְוַת הַצְּדָקָה וְהַחֶסֶד תָּחוֹן אוֹתָנוּ וְאֶת כָּל עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל, וְתַשְׁפִּיעַ עָלֵינוּ שֶׁפַע בְּרָכָה וְחַיִּים טוֹבִים וְשָׁלוֹם, וּפַרְנָסָה טוֹבָה וּבְרִיאוּת אֵיתָנָה, וְהַצְלָחָה בְּגַשְׁמִיּוּת וּבְרוּחָנִיּוּת, וְתִפְקְדֵנוּ בִּפְקֻדַּת יְשׁוּעָה וְרַחֲמִים לְעָבְדְּךָ בְּלֵבָב שָׁלֵם, וְתַשְׁלִים בָּתֵּינוּ וְתַשְׁכֵּן שְׁכִינָתְךָ בֵּינֵינוּ, וְתֵן לָנוּ עֹשֶׁר וְכָבוֹד וַאֲרִיכוּת יָמִים וְשָׁנִים, וְתִשְׁלַח רְפוּאָה שְׁלֵמָה לְכָל חוֹלֵי עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל:
וְזַכֵּנִי לְגַדֵּל בָּנִים וּבְנֵי בָנִים, תַּלְמִידֵי חֲכָמִים וּנְבוֹנִים, הָעוֹסְקִים בַּתּוֹרָה וְיִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת זֶרַע קֹדֶשׁ, דְּבֵקִים בְּךָ וְרוֹדְפֵי מִצְוֹת, וְאַל יִשְׁלֹט בָּנוּ עַיִן הָרַע וּפֶגַע רַע וְשׁוּם חֹלִי:
אָנָּא יְ'אֱ-לֹקַי, שְׁמַע נָא אֶת תְּחִנָּתִי בָּעֵת הַזֹּאת בִּזְכוּת אֲבוֹתֵינוּ הַקְּדוֹשִׁים אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, וּבִזְכוּת אִמּוֹתֵינוּ שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה. וְהָאֵר נֵרֵנוּ שֶׁלֹּא יִכְבֶּה לְעוֹלָם. וְהָאֵר פָּנֶיךָ - וְנִוָּשֵׁעַ, וּזְכוּת מִצְוַת הַצְּדָקָה וְהַדְלָקַת נֵרוֹת שַׁבָּת (יוֹם טוֹב) קֹדֶשׁ תַּעֲמֹד לִי וּתְקַבֵּל תְּפִלָּתִי בְּרָצוֹן, אָמֵן:

ויש אומרות תפילה זו :

אֲנִי (פב"פ) מְנַדֶּרֶת אֶת הַמַּטְבֵּעוֹת הַלָּלוּ לְקֻפַּת רַבִּי מֵאִיר בַּעַל הַנֵּס. לִכְבוֹד אֲבוֹתֵינוּ הַקְּדוֹשִׁים אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב וְאִמּוֹתֵינוּ שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה. וּלְנִשְׁמַת רַבִּי מֵאִיר בַּעַל הַנֵּס. זְכוּתָם תַּעֲמֹד לָנוּ וּלְכָל יִשְׂרָאֵל שֶׁתִּתְקַבֵּל תְּפִלָּתִי לִפְנֵי הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ אֱלָקָא דְמֵאִיר עֲנֵנִי וּתְבָרֵךְ אוֹתִי. אֶת בַּעֲלִי וְאֶת בָּנַי וּבְנוֹתַי. בִּבְרִיאוּת וְחִזּוּק הַגּוּף בַּתּוֹרָה וּבְיִרְאַת שָׁמַיִם. וְתַשְׁפִּיעַ עָלֵינוּ שֶׁפַע בְּרָכָה חַיִּים טוֹבִים וְשָׁלוֹם וּפַרְנָסָה טוֹבָה וְהַצְלָחָה וַאֲרִיכַת יָמִים וְשָׁנִים וְתִשְׁמְרֵנוּ מִכָּל מִינֵי מַחֲלוֹת וּמִקְרִים רָעִים רח"ל.
וּשְׁלַח רְפוּאָה שְׁלֵמָה לְכָל חוֹלֵי עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל (וּבִפְרָט לַחוֹלֶה פּב"ב) וְנִזְכֶּה לִיְשׁוּעוֹת וְלִרְאוֹת בְּנֶחָמַת צִיּוֹן וִירוּשָׁלַיִם וּבְבִנְיַן בֵּית הַמִּקְדָּשׁ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ אָמֵן:
יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ. יְ' צוּרִי וְגוֹאֲלִי. וַאֲנִי תְפִלָּתִי לְךָ יְ' עֵת רָצוֹן אֱ-לקִים בְּרָב חַסְדֶּךָ עֲנֵנִי בֶאֱמֶת יִשְׁעֶךָ:"

ומלבד זאת הרעיפי תפילות על ילדייך בכלל ילדי כל עם ישראל שהשם ישמרם ויחיים לאורך ימים אמן .
תודה .