ברכה אחרונה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/12/05 10:05 יט בכסלו התשסו

שאלה

אינני מצליחה למצוא תשובה בשו"ת הקיים, לכן - אם אוכלים מאכל שברכתו "מיני מזונות" ומאכל/משקה שברכתו "שהכל", האם מברכים רק "מעין שלוש" או גם " בורא נפשות"?

רוב תודות.

תשובה

שלום לך

מברכים ברכה מעין שלוש לאחר אכילת מזונות (על המחיה) או אכילת אחד משבעת המינים או לאחר שתיית יין. אין ברכה זו פוטרת שאר המינים.
ולכן, אם אכל מזונות, למשל, ושתה מים, יש לברך מעין שלוש ולאחר מכן בורא נפשות.
על פי הביאור הלכה (רב,יא) יש להקדים ברכת על המחיה, שכן היא החשובה יותר.

כל טוב
אבינח ברנר וצוות ישיבת הר ברכה