בריאה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/02/06 18:15 כג בשבט התשסו

שאלה

למה נבראנו בכלל?

הרי ככלות הכל היה לה' מעולה גם אם לא היינו, (ואיתנו כל העולמות שיש.) ולשם מה הוא היה צריך לברוא אותנו?!

לא שזה מזיק לו שהוא ברא אותנו (דבר שאולי משתמע מדברי.) אבל מן הסתם יש לזה סיבה.

אני אבין אם התשובה תהיה שאי אפשר לענות, בתודה מראש, שירה.

תשובה

תשובה לשאלתך היא קשה מאוד .
ישנו משפט שאיני סוכר את מקומו : מדרכו של הטוב להיטיב" משפט זה מתבאר היטב בליקוטי מוהר"ן בסדאו סו עייני שם על רחמנותו ית' של הקב"ה שבשל רחמיו העצומים עזר לנו וברא את העולם .
כן מומל לעיין בספרו של הרב שג"ר "כלים שבורים" שעוסק קצת בשאלה פילוסופית זו .
דעתי היא כל התשובות הן 'נחמדות מעשירות אך לא הן יותרות את הלהט האמוני לעבוד את הקב"ה אלא האמונה הפשוטה והטבעית בטוב ה' ובתפקידנו כזרע אברהם להמשיך את האורות הגדולים במציאות כולה .