שאלה
שלום כבוד הרב!
ברצוני לספר לך על מה שקרה לי בשבוע שעבר בתקווה שתענה על שאלתי:
ביום ירושליים יום רביעי אני וחברתי היינו בחצר בזמן שבבית הספר כולם התפללו לא ביקשנו אישור והמורה התעצבנה ורצתה וסלק אותנו מבי"ס
הלכנו למנהלת והיא אמרה לנו כעונש לעשות עבודה על המושג"ברוב עם הדרת מלך".
הלכתי וחיפשתי מצאתי אך לא הבנתי והמטרה שלי היא להבין את המושג הזה בכדי שזה לא יחזור על עצמו. אז השאלה שלי היא בעצם מה זה המושג הזה?
אשמח מאוד אם תענה על שאלתי בתודה רבה. חלי.
תשובה
הפסוק "ברב עם הדרת מלך" הוא פסוק בספר משלי. הגמרא מביאה אותו כמה פעמים לומר שדברי מצוה אם יש אפשרות לעשותם על ידי מספר גדול יותר של אנשים - עדיף, כי זהו הדרו של המלך - ה' - שעבודתו תֵעשה בציבור גדול. הגמרא מביאה זאת בהקשר להולכת דם קורבן הפסח ממקום השחיטה עד המזבח, למרות שהולכה זו יכולה היתה להעשות על ידי כהן אחד, המִשנה מתארת שורות של כהנים שהיו מעבירים את הבזיך עם הדם מאחד לשני משום "ברב עם..." דוגמה נוספת מובאת לגבי כהן בעל כח רב שהיה מסוגל להעלות למזבח שני שוקיים של פר ולא הניחו לו לעשות זאת אלא על ידי ארבעה כהנים, גם זאת כדי לקיים "ברב עם...".
ולזאת התכוונה המנהלת כאשר כל הבנות התפללו ברוב עם ובכך היתה הדרתו של מלך. ודאי היה ראוי שגם את וחברתך תצטרפו להלל ולשבח את ה' ברוב עם. ואולי, כאשר תסיימי את העבודה על המושג "ברוב עם הדרת מלך" תעשי עבודה נוספת על המושג הלקוח מן המשנה "אל תפרוש מן הציבור". כך תפנימי לעצמך את החשיבות של השתתפות עם כל הבנות גם מן הזווית של "סור מרע" וגם מן הזווית של "עשה טוב".
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם