בצל מטוגן

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 04/03/12 08:52 י באדר התשעב

שאלה

הרב שלום,

אני מעוניינת להכין פשטידה פרווה, ולשם כך עליי לטגן בצל.

אני יודעת שישנה בעיה במאכלים חריפים כדוגמת בצל, ועל כן אשמח להבהרות לגבי הדרך לטיגון בצל שישאר פרווה.

האם יש צורך במחבת שתוגדר מראש כפרווה?! או שדי במחבת שאינה בת יומה..? וכן, מה לגבי הסכו"ם בו משתמשים לצורך הערבוב? האם בכל מאכל פרווה עליי לדאוג שאותו הסכו"ם אינו בן יומו?

עניין הבישול הפרווה מבלבל אותי ואני מניחה שאני מחמירה בו רבות לשווא.

תודה רבה מראש ושבוע טוב.

תשובה

שלום רב,
עדיף להחזיק כלי פרווה כדי שלא להתבלבל. ושלא להיכנס לספקות. כך גם לגבי כלי עירבוב, אולם אין זה מעיקר הדין.
בצל הופך לחזקת גם באינו בן יומו, אולם כיון שמערבבים בפשטידת פרווה ולא בבשר, זהו ביטול היתר ברוב ויתכן שאף בשישים. והרי גם אם הפשטידה היא בחזקת חלבית מותר לאכלה אחרי בשר לאשכנזים או עם בשר לספרדים, לכן, כאן נקל באכילתה שתיחשב פרווה מכל הצדדים שמנינו.
כי העירבוב אם הם נקיים הם אינם הופכים את התבשיל הקר לחזקת כלשהו.
אל תתבלבלי, יש עיקר ההלכה, ויש הנהגות מטבח כדי למנוע טעויות ואלו שני מישורים שונים.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.