בעיית קיום מצוות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/12/03 15:17 כז בכסלו התשסד

שאלה

שלום!

חברתי לא מזמן סיפרה לי משהו, ואמרה לי לא לספר את זה.

חברתי השנייה, שהנושא קשור אליה (לא מעליב או משהו, חס וחלילה), ביקשה לשאול אותי משהו הקשור לנושא.

לא ידעתי מה לעשות: האם להפר את הבטחתי לחברתי הראשונה ולבגוד בה או לחלופין, להעלים את הנושא מזו השנייה ובעצם לשקר לה.

אז מה עושים במקרה כזה?

האם אאלץ לשקר או לרכל במידה מסויימת ע"י דיבור על החברה השנייה?

סליחה על הבלגן, מקווה שתבין.

תודה, שני.

תשובה

לשני השלום והברכה
ראשית ,אני מתנצל על העיכוב בתשובה, הייתה בעיה באינטרנט והיא ,ב"ה, נפתרה.
לעצם השאלה למדנו שבלית ברירה "משנים מפני דרכי שלום" זאת אומרת כדי להשכין שלום, אם אין ברירה אזי משהים לזמן מה את גילוי כל האמת לטובת השלום. גם במקרה שלנו את צריכה להעריך היכן תצא יותר לאור טובת העניייןו היכן תהיה הפגיעה באחת מחברותייך קטנה יותר. ברור גם שהבטחתך המפורשת לראשונה יוצרת מחויבות יותר גדולה לה מאשר לשניה, ולכן ההשתדלות כלפיה יותר גדולה אך כאמור העיקר שתגבר האהבה במחיר הפגיעה הנמוכה ביותר באמת
שאי ברכה
אלישע פיקסלר