בעיות במשפחה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/09 01:53 ז באלול התשסט

שאלה

שלום וברכה!

אני לא יודעת מאיפה להתחיל..

אימי גידלה אותנו לבד,היו פעמים שהיא ניסתה לבנות קשר עם גבר אחר אך לא כ"כ הסתדר..לאחרנה לאחר שנתיים הכירו לה מישהו היא לא כ"כ רצתה אך לבסוף היא הסכימה.

העניין הוא שאחי הבכור מאז הפסיק לדבר עם אימי

הוא טוען שהיא ניסתה כבר מספיק קשרים.וזה כבר יותר מדיי.

מאז הוא לא עונה לה,הוא פשוט מתעלם ממנה כאב לי לשמוע שאפילו מחוץ לבית .ניסיתי לומר לו שהיא ההורה והיא מחליטה בסופו של דבר אך הוא לא מסכים עם זה.אימי לא חשבה שהוא יגיב כך,וכעת היא גם כועסת מאוד על התנהגותו.על רקע כל זה ,הוא מתכנן להתחתן אי"ה ואימי אומרת לי שהשמחה שלה לא שלמה.ועד שסוף סוף הוא מתחתן היא ממש מאוכזבת ממנו.האמת שגם אני כבר לא כ"כ שמחה.ואני כבר לא יודעת מה לעשות...אני חושבת שאחי ממש מגזים הוא אומר שאחרי החתונה הוא רוצה להתרחק מאימי ואומר דברים מוגזמים .

בתוך כל הבלגן הזה אני פשוט סובלת ולא יודעת מה לעשות..

אשמח לשמוע עצה מהרב.תודה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב לנישואי אחיך.

1. את צריכה להתעלם מכל הענין. אין זה כבוד אמא שלך שתתערבי או תביעי דעה לא שתומכת בה וכמובן גם לא דעה הפוכה.
2. עליך לשמוח בכל ליבך ובכל מאדך שאחיך מצא את מבוקשו ושמחתך שלך צריכה להיות שלימה.
3. הרבה פעמים האמא, כאשר הבן עומד לעזוב סופית את הבית - היא מרגישה ענן בכך שבנה היקר עוזב אותה ומגיבה בתגובות כפי שתארת.
4. אחיך לא צריך להתערב כלל בקשרים של אמך ובנישואין שלה - אין זה ענינו כלל. יתכן שריחוק שלו יביא גם דרור לאמא שלך. באופן כללי לכם כדאי מאד שאמה תתחתן ותתפללו על כך - לה יהיה טוב ומתוך כך גם לכם יהיה טוב.
5. אחרי החתונה נכון שהבן יתרחק מעט מהאמא. לא חלילה לנתק את הקשר אבל טלפון פעם בשבוע ושבת פעם בחודש זה קשר מתאים.

בברכת שנה טובה דוד לוי