בס

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 07/03/06 03:11 ז באדר התשסו

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

לאימה שלי יש חבר ערבי.כאשר אנו יושבים ומדברים אני מספר לו כל מיני דברים מהתורה.והקבלה.

השאלה:האים אני מלשין?

תשובה

שלום,

האיסור להלשין פירושו למסור לגויים מידע שמאפשר להם לפגוע ביהודים, למשל לספר להם על עבירות על החוק שעשו יהודים, או לגלות להם היכן יהודי מסתיר את ממונו. כך שלספר לגוי דברים מהתורה אינו קשור למלשינות.

אמנם ישנו איסור ללמד תורה לגויים, כמו שנאמר בפסוק "לא עשה כן לכל גוי, ומשפטים בל ידעום". ואמרו חז"ל שגוי שלומד תורה חייב מיתה- מלבד לימוד על שבע מצוות בני נח שהגויים מצווים בהם (לא לרצוח, לא לעבוד עבודה זרה, לא לנאוף, לא לגזול, לא לקלל את ה', לא לאכול אבר מן החי, ולשפוט את החוטאים), שאותם הגויים צריכים ללמוד. ולכן אסור לגלות לגוי דברי תורה, ובמיוחד לא דברי קבלה ותורת הנסתר, שאותם אסור לגלות אפילו ליהודי שאינו במדרגה הראויה, וקל וחומר שלא לגויים. והרמב"ם אף כותב באחת מתשובותיו שיש להימנע במיוחד מלימוד תורה למוסלמים, משום שהם מעוותים ומשבשים את הדברים ומשתמשים בהם לרעה. לכן, כדאי שתמצא נושאים אחרים לשיחה עם אותו ערבי.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il