בניית קשר ולימוד תורה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 01/03/05 11:19 כ באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בחורה בת 20,נפגשתי כבר עם מספר בחורים למטרת חתונה בעז"ה.

הכרתי בחור שממש התאים לי מכל הבחינות,יש בו כל מה שחיפשתי והיה לנו מאוד טוב יחד.

הוא מאוד התלבט במשך הזמן שהיינו בקשר,היה לו מאוד קשה לצאת באינטנסיביות מהישיבה ולהשקיע בקשר ולי היה מאוד קשה עם זה...

בשלב מסויים הוא הבין שא"א להמשיך ככה והחליט להקדיש את עצמו רק ללימוד.

שאלתי היא האם זה הגיוני לגמור קשר שהיה בו פוטנציאל עצום שיוביל לחתונה כדי ללמוד בלי שום טירדה?

הוא לא רצה לגמור,הוא גם אמר שאנחנו ממש מתאימים וזה כל מה שהוא חיפש...

אני פשוט שבורה מהסיפור הזה,תחושת ההחמצה והפיספוס לא עוזבת אותי...

חשבתי לחכות לו,אבל זה לא ממש הגיוני משום שזה לתלות את כל תקוותי במשהו שהוא לא ממש בטוח..

מה לעשות?!

סליחה על אורך השאלה ותודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בחור ישיבה שהגיע זמנו להתחתן, צריך להשקיע בקשר ברמה מסויימת של אינטנסיביות. חיי המשפחה דורשים בניה רגשית, וביטולה של תורה בשלב זה, הוא קיומה אחר כך.

בחור שהחליט לוותר על קשר ולהשקיע עצמו רק בלימוד, או שבתוכו הוא אינו רוצה בך, או שאינו בשל עדיין לנישואין.

עדיף לא לשקוע בתחושה שהחמצת משהו. נראה שבחור כזה איננו מה שאת מחפשת, וכדאי לחפש מישהו אחר.

אני מאחל לך שתמצאי את הבחור הראוי לך.