בנטילת ידיים שחרית

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 22/11/15 08:56 י בכסלו התשעו

שאלה

10335# בנטילת ידיים שחרית, אני קודם נוטל במיטה ללא ברכה, ולאחר מכן הולך לשירותים, ולאחר מכן נוטל עם ברכה ומיד לאחריה מברך אשר יצר.

השאלות:

1. האם בנטילה הראשונה ללא הברכה, נדרש לשפשף את ידי ג' פעמים?

2. והאם נדרש להגביה את ידי לאחר הנטילה (הרי איני מברך ונראה לי שהרמת הידיים קשורה לברכה עצמה, לא? מצד שני הבנתי שמרימים אותם כדי שהמים המלוכלכים לא ירדו לכיוון האצבעות)?

תשובה

הנטילה הראשונה צריכה להיות כנטילה רגילה. היינו שלש פעמים עם הגבהת הידיים.