בן זוג

חדשות כיפה הרב אייל קרים 06/09/02 01:05 כט באלול התשסב

שאלה

אני בת 21, וכרגע אני בשלבי הכירות עם אבי בן 25. אבי הוא תלמיד ישיבה, בנתיים זה נראה בסדר אבל יש בעיה קטנה - אבי רוצה לגור אי"ה בהתנחלות די מסוכנת ומבודדת ומקום הלימודים שלי הם כשעה נסיעה (ואני רק בשנה השניה ללימודים).

אני אמורה לוותר על לימודי ועל חוסר הרצון לגור בהתנחלות, או להמשיך ולקוות שאבי גם יתפשר?

(מקום מגורים משפיע על החלטה כ"כ רצינית?)

תשובה

רוני שלום
לא מתחתנים עם תנאים! אם החלטתם שהינכם שייכים זה לזה ורוצים זה את זה, תשאלי את אבי שני שאלות: א. האם לא אכפת לו שאשתו תהא מתוסכלת מכך שעליה לקטוע את תקופת לימודיה, או לחילופין לא לעמוד לבחינות עקב קשיי העייפות שייגרמו לה מטלטולי הדרך?! ב. האם לא אכפת לו לחיות עם אשה מפוחדת?! הרי בסופו של דבר הוא זה שיסבול מכך. נכון שצריך גבורה, ואפשר ללמוד גבורה, אך לא כל אחד מתאים ורוצה לחיות על גבעות מבודדות בהתנחלויות מבודדות. לכן צריך להסביר לו, שמהרגע שמחליטים להינשא, כל ההחלטות צריכות להתקבל יחד, ולא שאחד כופה עצמו על השני. אולי כדאי שתציעי לו, שעד שתסיימי את לימודייך תתגוררו במקום הקרוב למקום לימודייך, כדי שייקל עלייך לסיימם בהצלחה, ואח"כ תשקלו, יחד, לעבור מקום.
בברכה
אייל קרים