בישול בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/11/01 14:32 יד בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

האם בשבת יש דרך לאכול מנה חמה ? האם אני יכול לשפוך מים מהמחם על הכוס ואז הכוס יהיה כוס שני ואז המנה חמה תיהיה כוס שלישי האם אתה חושב שאפשר כך לנהוג?

תודה רבה

יונתן

תשובה

ב"ה

יונתן,

אומנם, לדעת רבים מותר לאכול מנה חמה בשבת הן בשל העובדה שה"חומר" המצוי בתוך הקופסא כבר בושל אלא שאחר כך הוא עבר מעין תהליך של יבוש שמאפשר לו להישמר לאורך זמן ולכן אין בכך משום איסור בישול. אומנם, משאלתך משתמע שיש בכך איסור של "מיחזי כמבשל" היינו שנראה כמי שמבשל בשבת ולכן יש ליצוק מים מכלי שני ולא מכלי ראשון.

כל טוב ובתיאבון,

שי