בינו לבינה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/02/06 12:03 י בשבט התשסו

שאלה

מה פשר הסיבה שחרידם לא ישנים במיתות זוגיות כמו כן איש ואישה נשואים לא ילכו ברחוב יד ביד למה ?

האם זהו מנהג נכון וכשר שבחתונות דתיות הכלה והחתן יתנשקו בפומבי לאחר החופה ?

תשובה

לשואל שלום
אנסה לענות על שאלותך לפי הסדר:
1. אנשים דתיים (לאו דווקא חרדים) לא ישנים במיטה זוגית, בגלל שבזמן שהאשה נידה יש איסור לישון עימה במיטה אחת. ולכן כל זוג השומר על הלכות נידה דואג לקנות שתי מיטות המתחברות לכלל מיטה אחת ומופרדות בשעת הצורך (מיטות יהודיות), אין איסור לישון עם אישתו במיטה זוגית זה פשוט לא נוח כשיש צורך הלכתי בהפרדה.
2. לגבי שאלתך בדבר הליכה יד ביד או נישוק תחת החופה, הדבר ברור הוא שישנם מעשים בין איש לאשתו שהצניעות יפה להם גם כי אלו מעשים השמורים לרגעים האינטימיים בין בני זוג וחבל לחלוק אותם עם שאר העולם, וגם כי הם עלולים לגרום להירהורים ומחשבות פסולות אצל הצופה באותו זוג בין אם הוא נשוי וכל שכן אם הוא רווק. וכדי לא להכשילו יש להזהר בזה מאוד. (חוץ מזה רוב האנשים חשים חוסר נוחות לעמוד במקום שבו בני זוג מתנשקים לעניי כל)
בברכה צוות המשיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il