בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/02/02 08:03 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום וברכה!

יש לי חבר רציני כבר שנה, אנו רוצים להתחתן אבל לא בזמן הקרוב כי הוא נמצא כרגע בשרות סדיר קרבי.

עם הזמן שעבר התחלנו לגעת אחד בשני וממש קשה להפסיק למרות כל הרצון .

רציתי לשאול את הרב אם כדאי לתת לעניין עוד הזדמנות,( כמובן ששנינו רוצים להפסיק לגעת ולהמשיך להיות יחד)

ואיך אפשר להפסיק ולהשאר יחד?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שרית,

ברכת ה' עליך!

האמת היא שאי אפשר שלא לחוש ברגישות הרבה, בתסכול על הכישלון בקדושת היחסים שבניכם כמו גם מעוצמת האהבה והקשר שיש בינכם.

אם כבר התחלתם לגעת אחד בשני, יהיה קשה (כמעט בלתי אפשרי) להפסיק. אני משוכנע שהאהבה האמתית שבניכם נפגעת מצורת הקשר הלא בריא והלא נכון. אני משוכנע שהעדרה של הטהרה הפנימית מונעת מכם להקים את הבית כפי שהיה ראוי.
לענ"ד עליכם למעט בקשר, להשתדל לבנות מנגנוני הגנה כמו לא להפגש במקומות בהם אתם נמצאים לבד, לקבוע ללמוד יחד עניינים הנוגעים לקדושה ולצניעות ולהשתדל למהר ולהתחתן בזמן המוקדם ביותר שבו אתם מסוגלים לעשות זאת.

אל תחשבי שאי אפשר להתחתן בשעה שחברך נמצא בשירות סדיר. זה אפשרי ואני מכיר זוגות רבים שעמדו בכך. בהכנה נעונה, עוד אפשר להבנות מכך!
לי אין ספק שאם תמנעו מכשלונות אלה, תרגישו עד כמה אהבתכם הולכת ומתרוממת לגבהים רוחניים חדשים.

בברכה,

שי