בייביסיטר ליום כיפור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/08/09 19:14 י באלול התשסט

שאלה

שלום.

יש לי תינוטקת בת 10חודשים ואני ב"ה בתחילת ההריון השני שלי. אני קצת חוששת מיום כיפור, שיהיה לי קשה עם הילדה ולא יהיה מי שיעזור לי. רציתי לדעת אם אני יכולה להביא בייביסיטר, יהודיה חילונית לחלוטין שאני יודעת בוודאות שלא צמה ביום כיפור, היא גרה בבנין שלי ותוכל לעזור לי בשעות הצום, או שמא אני צריכה להשיג רק בייביסיטר גויה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,
. עדיף לקחת מי שמתאימה לך ומכירה את הילדים.
2. אם שתיהן באותה מידה תמיד עדיף יהודיה.
3. רצוי לקחת אותם פעם-פעמיים ביום חול לפני או אחרי ולשלם ביחד על כמה פעמים כי ביום כיפור לא משלמים על עבודה.
4. את כמובן לא מכינה ולא מציעה אוכל או שתיה לא לזו ולא לזו (אוכל הוא כמעט מוקצה ומותר לך לעסוק בו רק לצורך ילדייך)

בברכת שנה טובה גידול קל ונעים
דוד לוי