בחירה חופשית

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 15:50 ל בחשון התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!!!

כבר כמעט שנתים יש לי את השאלה הזאת ולא ידעתי אל מי לפנות עד שאחותי התאומה סיפרה לי על האתר כיפה השאלה היא כך:

אם אלוהים כבר יודע מה יקרה לי בכל החיים שלי

(כי הוא מעל הזמן) אז לפי דעתי זה גוזל את הבחירה החופשית שלי כי לא משנה מה אני יעשה הוא כבר ידע שאני יעשה את ההחלטה שלי

אם תעני לי תשובה מסופקת ומשכנעת (למה כי אחותי לא הצליחה למצוא לי תשובה)אני הודה

לך מאוד

בכבוד רב

נתנאל

תשובה

שלום לך

השאלה העצומה והגדולה שהנך שואל נשתברו עליה קולמוסים רבים ואין אני חושב שאוכל לפרט במדור זה תשובה מספקת וראויה. אולם אני ממליץ לך לעיין ברמב"ם בהלכות תשובה פרק ה' והשגת הראב"ד, ותבקש סיוע ועזרה בהבנת דבריו ממוריך. כמו כן, זו שאלה כה קשה שגם לאחר שתלמד את המקורות יתכן מאד שהבנתך תהיה מסויגת ומוגבלת. המשך בדרכך ודע את ה' בכל דרכיך

בברכה
מאיר נהוראי