בדיקות הריון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 04:24 יח בשבט התשסב

שאלה

אני תלמידת כיתה ט' באולפנת צפירה ואני עושה עבודה בנושא בדיקות הריון.

עבודתי היא לבדוק את הצד ההילכתי והצד המדעי לבדיקות ההריון.

אני מקווה שתוכל לענות לי על מספר שאלות:

1.מהי דעת ההלכה על בדיקות שבהן יש אפשרות לדעת אם התינוק חולה ואז יש אפשרות שהאישה תרצה להפיל.

האם מותר להבדק בבדיקה כזו?

2.מהי דעת ההלכה על בדיקות הריון בכלל?

3.האם יש בעיה עם בדיקת האולטראסאונד-מבחינת ההלכה.

4. מה הן הבעיות המוסריות וההלכתיות הנובעות מבדיקות ההריון.

מקווה לקבל תשובה לדואר האלקטרוני שלי.

בתודה רבה

רעות גאון.

תשובה

בס"ד

1- אנו לא כל כך מליצים לעשות בדיקות מיוחדות אלא רק הרגילות וגם בזה לא להרבות יותר מידי. כיון שריבוי בדיקות גם מסכן מבחינה פיסית וגם מסכן מבחינה נפשית שהרי לחץ נפשי גורם מועקה ומועקה היא גורם מאוד משמעותי. וגם מבחינה רוחנית אין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין ואין לך דבר ברה כמו תינוק ואין לך סמוי כמו הריון והקשור לו. אפילו מבחינה מדעית יש ידע מאוד דל בנושא זה, וגם הוא מבורך.
2 - גם כשיש בעיה בתינוק לא ממהרים להורות על הפלה משלוש סיבות א]גם תנוק חולה הוא בן אדם, וכמו שלא הורגים אדם חולה כך לא הורגים עובר חולה ב] הרבה מאוד מאוד מקרים מתגלה טעות באיבחון של רופאים. ג] תמיד תמיד אנו מבקשים חוות דעת של רופאים מומחים נוספים שאינם מאותו בית חולים שבו נעשתה הבדיקה הראשונית.
3- אין בעיה באולטרא סאונד כי הוא הכי פחות חושפני לא מבחינת צניעות אלא מהבחינות הנ"ל. הכרתי מקרה שלאשה היו תאומים ולא ראו זאת באולטראסאונד. לא יאומן אבל הייתי נוכח.

והיי ברכה

אלא אם כן האשה נמצאת בחרדה או בלחץ נפשי או שיש מקום לכך שהבדיקות יגלו